Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De helft van alle vrouwen heeft een negatief lichaamsbeeld: “Die weegschaal gaat je écht niet vertellen hoeveel je waard bent”

Premium

De helft van alle vrouwen heeft een negatief lichaamsbeeld: “Die weegschaal gaat je écht niet vertellen hoeveel je waard bent”

We zien er mooier uit dan ooit tegenwoordig, cosmetische ingrepen zijn normaal, en op social media is het één en al perfectie wat de klok slaat. Vreemd genoeg zijn we toch steeds minder tevreden met ons uiterlijk. Hoogste tijd om de focus te verleggen, maar hoe?

‘Spiegelbeeld, vertel eens even, ben ik heus zo oud als jij?’ vroeg een, overigens destijds piepjonge, Willeke Alberti zich decennia geleden al af. ‘Spiegelbeeld, ik kan je haten, want je geeft geen dag terug. Waarom gaan toch al die jaren als je jong bent zo vlug?’ Treffend bezong zij de gevoelens die het kijken in de spiegel kunnen oproepen, want voor velen is dat lang niet altijd een pretje. Sterker nog: de meeste vrouwen zijn ontevreden over hun uiterlijk.

Negatief lichaamsbeeld

Uit internationaal onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de vrouwen een negatief lichaamsbeeld heeft. En dat terwijl de cosmetische en beautyindustrie oplossingen bieden voor werkelijk elk schoonheidsfoutje en afrekent met grote poriën, grijze haren, scheven tanden en ongewenste haargroei. Nu perfectie voor iedereen binnen handbereik lijkt en niemand zich hoeft neer te leggen bij de naakte waarheid, zou je toch denken dat vrouwen zich ook mooier zijn gaan voelen. Paradoxaal genoeg zijn we nog nooit zo mooi geweest, maar ook nog nooit zo ontevreden met onszelf. Hoe komt dat? En hoe kunnen we iets blijer zijn met de buitenkant, zonder aan ons lijf te laten sleutelen?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen