Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zit je relatie in een dipje? Zó gebruik je de vakantie als een relatie-boost

Premium

Zit je relatie in een dipje? Zó gebruik je de vakantie als een relatie-boost

Nee, een liefdesrelatie is geen auto, maar een beetje onderhoud op z’n tijd doet wonderen. Want hoe vaak zien we onze wederhelft niet als té vanzelfsprekend? Werk aan de winkel dus, en de vakantie is daarvoor een uitgelezen moment.

Het is vakantie. Tijd om samen te genieten van het goede leven. Rust, vrijheid, ontspanning en misschien weer eens tijd voor elkaar in bed. Of toch niet? De statistiek leert dat de vakantieperiode een riskant mijnenveld kan zijn. Na wekenlang samen doorbrengen kan het opeens duidelijk worden: de koek is definitief op. Dit niet nog een keer. De meeste scheidingen worden dan ook na de vakantie ingezet. Dus kan het ook anders? Kunnen we de vakantieperiode misschien juist inzetten om niet alleen onszelf maar ook onze relatie een opkikker te geven?

Stineke (39) weet het nog goed. “Zoals dat gaat als je kleine kinderen hebt, was het de dag voor de vakantie een en al stress. Vrienden kwamen in ons huis dus alles moest schoon. Mijn man was nog op zijn werk, hij had het al wekenlang erg druk. Ik kookte het avondeten en terwijl ik de kinderen naar bed bracht, opende mijn man zijn laptop nog even. Toen ik na drie boekjes voorlezen uitgeput naar beneden kwam en in de keuken een grote rotzooi aantrof, ontplofte ik. Om af te koelen liep ik de deur uit. Toen ik terugkwam, kennelijk eerder dan verwacht, reageerde mijn man als door een wesp gestoken. Geïrriteerd klapte hij zijn laptop dicht en begon demonstratief de keuken op te ruimen. Die nacht lag ik te malen. Er was iets, ik voelde het. Iets met die laptop en zijn werk. Bij het krieken van de dag sloop ik naar beneden en opende zijn laptop. Een datingsite. Hij wilde haar ook graag ontmoeten, kon ze over 2 weken? Gewoon onder zijn eigen naam. Zo gingen we die dag op vakantie.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen