Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

Premium

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het aantal mensen dat alleen woont explosief toe: van nog geen driehonderdduizend naar bijna drie miljoen. Het ziet er niet naar uit dat deze tendens stopt. Over een paar jaar zal ruim een kwart van alle volwassen Nederlanders single zijn.

Tegenwoordig eindigt bijna 40% van alle huwelijken in een echtscheiding. Niet alleen prille huwelijken worden ontbonden, ook steeds meer stellen die al tientallen jaren samen zijn, nemen de beslissing om uit elkaar te gaan. Ondanks alle gedeelde herinneringen, het gezin dat ze samen hebben opgebouwd, de zekerheid van een gezamenlijke toekomst. Terwijl het nog niet zo lang geleden ondenkbaar was om je levenspartner te  verlaten, beginnen veel mensen nu vol frisse moed aan een nieuwe relatie met iemand die ze hebben opgedoken op het werk, in de kroeg of via een datingapp.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen