Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Janine ging op relatieweekend: “Ik voelde me weer écht verliefd na het weekend”

Premium

Janine ging op relatieweekend: “Ik voelde me weer écht verliefd na het weekend”

Journalist Janine (44) wil met haar man André deelnemen aan een relatieweekend. Met andere stellen erbij. André is op z’n zachtst gezegd niet enthousiast en alleen als ze hem bezweert dat hij niets hoeft te delen met de rest, gaat hij mee.

Hoe vind je het? peil ik André. “Bizar.” Onwennig kijken we om ons heen. Het is vrijdagavond en we doken rechtstreeks uit ons werk de file in richting Brabant, waar we in het donker aankwamen bij een voormalig klooster. Hier gaat ons relatieweekend van de organisatie Encounter plaatsvinden. Met een kop koffie in de hand staan we in een restaurantzaaltje terwijl ook de andere stellen binnendruppelen. 40-ers en 50′-ers vooral, maar ook 20-ers en 30-ers. Ze kijken net zo zenuwachtig om zich heen als wij. Wat staat ons te wachten? En hoe gaan we dat doen; met onze relatie bezig zijn in zo’n groep?

Gaat het slecht dan?

Een paar weken daarvoor belde ik mijn moeder om te vragen of ze dat weekend op onze kinderen wilde passen. “O wat leuk, waar gaan jullie naartoe? Lissabon of Berlijn ofzo?”, vroeg ze. “Naar Helvoirt.” Stilte. “We doen mee aan een relatieweekend”, licht ik toe. “O. Gaat het slecht tussen jullie?”, wil mijn moeder weten. Dat niet. We hebben weliswaar emotionele, intensieve jaren achter de rug door een traumatische gebeurtenis die onze zoon trof, maar door te praten over onze angsten en gevoelens zijn we juist naar elkaar toegegroeid. Alleen: we zijn al 22 jaar samen, dan valt er altijd wel wat op te frissen, toch? Van mij mag de boel meer sprankelen. Bovendien draaide álles om de kinderen de laatste jaren en ik snak naar een beetje we-time.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen