Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Selfcare: zorgen voor een ander begint bij jezelf

Premium

Selfcare: zorgen voor een ander begint bij jezelf

Wie goed voor zichzelf zorgt, is beter in balans en heeft meer ruimte voor anderen. Hoe werkt dat? En, net zo belangrijk, hoe houden we het vol?

Iedereen doet het weleens: meer rekening houden met de behoeften van anderen dan met je eigen behoeften. Onder het mom van: ik ben nu even niet zo belangrijk, mijn vriendin, partner, moeder, collega en/of buurvrouw heeft het zwaarder. Daar is in principe niks mis mee, maar soms doen we het te veel en te lang en gaat het op de langere termijn ten koste van onszelf. Gevolg: vermoeid, prikkelbaar, uit balans… En daar schiet uiteindelijk niemand iets mee op.

Eenmaal uit balans is het belangrijk om net als in het vliegtuig de luchtdruk wegvalt eerst zelf het zuurstofmasker op te zetten om weer lucht te krijgen. Daarna is er pas weer ruimte om andere mensen te helpen. Beter is het natuurlijk om ‘ademnood’ te voorkomen, elke dag een beetje aan zelfzorg te doen en zo vanuit een stevige basis die fijne vriendin, partner, moeder, collega en/of buurvrouw te kunnen zijn en blijven.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen