Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Tijd is kostbaar: “Geef aandacht aan anderen en ga voor bijzondere ervaringen”

Premium

Tijd is kostbaar: “Geef aandacht aan anderen en ga voor bijzondere ervaringen”

De tijd glipt vaak als zand door je vingers, dus het is zaak om er betekenis aan te geven. Trendwatcher James Wallman vertelt journalist José Rozenbroek wat werkt: geef aandacht aan anderen en ga voor bijzondere ervaringen.

Na een lezing vertelde een man aan schrijver en trendwatcher James Wallman (39) dat hij zijn zoon wilde meenemen op safari om nijlpaarden te spotten. Zijn zoon had geantwoord: “Dank je pa, maar ik blijf liever thuis en bekijk wel op internet hoe nijlpaarden eruitzien. Wel zo makkelijk.” Op dat moment besloot Wallman te onderzoeken wie gelijk had, de vader of de zoon, en wist hij ook wat het thema van zijn volgende boek moest zijn. “Intuïtief wist ik dat samen op avontuur gaan, met het risico dat je de hele vakantie geen nijlpaard tegenkomt, een oneindig zinvollere ervaring zou opleveren dan thuisblijven.”

Deze zomer verscheen Wallmans tweede boek ‘Tijd en hoe die te besteden. De 7 regels voor rijke gelukkige dagen.’ Het gaat niet over tijdmanagement, zoals je misschien zou verwachten, niet over hoe we onze tijd zo efficiënt mogelijk kunnen besteden. Nee, het boek gaat over tijd als ons kostbaarste bezit. En toch laten we het als zand door onze vingers glijden, zegt Wallman. We verspillen het aan zinloze activiteiten die ons uiteindelijk geen goed gevoel bezorgen. 

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen