Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Claudia werd aangevallen door een olifant: “Zijn slagtanden boorde rakelings achter mij langs de auto in”

Premium

Claudia werd aangevallen door een olifant: “Zijn slagtanden boorde rakelings achter mij langs de auto in”

Was ik maar thuis gebleven… Claudia vertelt over haar rampvakantie in Zuid-Afrika waarbij zij en haar man werden aangevallen door een olifant.

Claudia van den Boogaard (57): “Mijn man Jules en ik gaan al jaren op vakantie naar Zuid-Afrika. De vriendelijke bevolking, de lekkere wijn, het fantastisch klimaat, ik vind het elke keer weer een feest. Én de natuur, niet te vergeten. We zijn geregeld in een wildpark te vinden, waar de olifanten favoriet zijn. Als je in hun ogen kijkt, met die lange wimpers, is het alsof je recht in hun ziel staart. Ik vind het ook bijzonder hoe ze rouwen, de hele kudde laat dan emoties zien die dicht bij de menselijke lijken te komen.”

Zonder waarschuwing

“Vijf jaar geleden stonden Jules en ik bij een waterplaats in wildpark Pilanesberg naar een kudde olifanten te kijken. Natuurlijk bleven we in de auto, de motor stond uit, we wilden ze niet aan het schrikken maken. We genoten van hoe de kleintjes aan het poedelen waren. Toen de kudde onze kant op kwam en tussen de auto’s door de weg overstak, schrokken we niet. We hadden dit al vaak meegemaakt en wachtten rustig tot ze de andere kant van de weg hadden bereikt. Het is altijd een indrukwekkend gezicht, die grote wilde dieren zo dichtbij.

De kudde was rustig de bush in gesjokt, toen een grote mannetjesolifant zich opeens omdraaide.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen