Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Esther kreeg een levensgevaarlijke infectie: “Het is een wonder dat ik er nog ben”

Premium

Esther kreeg een levensgevaarlijke infectie: “Het is een wonder dat ik er nog ben”

Ze dacht aan een griepje, maar Esther Kock-Artz (50) bleek een levensgevaarlijke infectie te hebben en raakte haar vingers en onderbenen kwijt. Ze is nu vooral dankbaar dat ze er nog is. “Ik ben niet zielig, ik kan nog steeds genieten.”

“Dat ik er nu zo uitzie, boeit me niet. Dat ik geen onderbenen meer heb en in een rolstoel zit, heb ik ook geaccepteerd. Ik kan alles zelf, het is geen probleem meer voor mij om alleen thuis te zijn. Ik heb ook leren omgaan met mijn vingerloze handen. Maar dat ik nu nierpatiënt ben, vind ik wel erg. Al 4 jaar lang moet ik 4 ochtenden per week dialyseren in het ziekenhuis. Ook al ben ik een optimistisch mens – je zult mij niet snel horen klagen – dat vind ik gewoon heel zwaar.

“Met een donornier krijg ik mijn leven terug. Dan zou ik weer eens op vakantie kunnen en ben ik niet meer afhankelijk van dat stomme dialyseapparaat. Zonder zou ik binnen 2 weken dood zijn, maar wat héb ik er een hekel aan. Met een donornier zou ik weer helemaal mezelf kunnen zijn. Want ik ben nog steeds Esther, ik mis  alleen wat onderdelen, grap ik weleens.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen