Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Chris van Camp: “Ik ben de dochter van mijn moeders minnaar”

Premium

Chris van Camp: “Ik ben de dochter van mijn moeders minnaar”

De moeder van Chris van Camp (57) raakt in de jaren zestig zwanger van haar minnaar terwijl ze getrouwd is met Jan. Iedereen weet het, maar er wordt niet over gepraat. “Als ‘onecht’ kind hoorde ik nergens echt bij.”

“‘De man wiens naam ik draag is niet mijn vader’, schreef ik op mijn tiende in mijn dagboek. Zo was het, en het leek me een mooi begin van een boek. Niet veel later was mijn dagboek opeens verdwenen. Mijn moeder bleek het te hebben gevonden en had de betreffende bladzijden eruit gescheurd. Dat was omdat ze niet wilde dat ik de waarheid opschreef, maar ze zei dat ze het had gedaan omdat ik het niet goed had geschreven. “Jij kunt beter”, zei ze. Dat heb ik mijn leven lang met me meegedragen. Ik leef al jaren van mijn pen, maar ik heb altijd aan mezelf getwijfeld. Nu ik eindelijk de waarheid in een boek heb kunnen beschrijven, doe ik dat voor het eerst niet meer.”

Met z’n vieren

“Ik groeide op in een wonderlijke samenstelling. Ze waren met zijn vieren: mijn moeder en haar man, mijn vader en zijn vrouw. Al die vier volwassenen moest ik emotioneel bedienen en hun respect gunnen. Mijn moeder en mijn biologische vader waren de twee vedettes van het lokale amateur-operettetheater. Ze speelden dat ze verliefd waren, werden verliefd en bleven dat dertig jaar lang naast hun wederzijdse huwelijken. Het waren de jaren zestig en ze wilden alles: hun huwelijk én hun affaire. En toen mijn moeder zwanger werd van haar minnaar, moest ook het kind – ik dus – gedeeld worden. De vrouw van ‘ome’ Rik, alias mijn biologische vader, had zelf geen kinderen en dankzij mij had ze nu er toch een. Voor het gemak maakten ze haar mijn peettante.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen