Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Michele (44): “In de zorg voelde ik me meteen ontzettend welkom en nodig”

Premium

Michele (44): “In de zorg voelde ik me meteen ontzettend welkom en nodig”

Michele Uni (44) was al twintig jaar stewardess en wilde iets anders, maar zonder de juiste diploma’s lukte dat niet. Dankzij corona maakte ze een carrièreswitch.

“Ik ben nooit laat thuis van mijn werk in het woonzorgcentrum, maar uitgerekend die maandagavond afgelopen december wel. Ik schrok toen mijn man me buiten stond op te wachten. Hij pakte mijn hand en voerde me mee naar binnen. Wat was er aan de hand? Toen ik vier vliegvriendinnen op onze veranda zag zitten, schoot ik vol.

Doordat ik verkouden was geweest, was mijn allerlaatste vlucht niet doorgegaan. Twintig jaar KLM en geen afscheid, stomme corona. Nu waren die lieve meiden er om het dunnetjes over te doen, met filmpjes, mooie woorden en een fantastische taart.

Even schoot door me heen: ‘Waar ben ik aan begonnen, waarom wilde ik zo nodig iets anders gaan doen?’ Maar meteen wist ik het antwoord: na twintig jaar dezelfde baan met weinig doorgroeimogelijkheden was ik toe aan iets nieuws, aan een uitdaging, maar ook aan meer regelmaat. Ik heb die fantastische blauwe familie opgegeven voor een ander warm bad, dat van de zorg.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen