Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Eline (30) groeide op in armoede: “Op mijn 19e had ik een enorme achterstand”

Premium

Eline (30) groeide op in armoede: “Op mijn 19e had ik een enorme achterstand”

Eline (30): “Wij waren erg arm, waardoor ik niet kon meedoen met de kinderen op school. Mijn kleren kwamen van het Leger des Heils en mijn speelgoed van de kringloop.

Het tekort aan geld speelde de hoofdrol in ons gezin. Mijn moeder moest overeind zien te blijven in die stress, zodat er nauwelijks tijd overbleef voor opvoeding.  Heel normale normen en waarden, kregen wij niet mee.  Toen ik op mijn 19e het huis uit ging om te studeren had ik op allerlei gebieden een enorme achterstand, al besefte ik dat toen nog niet.

Ik had geen geld – niets gespaard en ook niets van thuis meegekregen – dus ik begon meteen al met maximaal lenen van de studiefinanciering en rood staan bij de bank. Want ik moest toch een kamer huren, borg betalen, een bed, een tafel en een stoel kopen. Ik kwam steeds verder in de problemen, loste de ene lening af met de andere en ik hield me aan geen enkele afspraak. Er kwamen deurwaarders en ik raakte zo in de stress dat studeren niet meer lukte en ik weer thuis ging wonen.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen