Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Emmy gaat op vakantie met haar ex: “Wat dóe ik hier? Ik heb het wel een aantal keren gedacht”

Premium

Emmy gaat op vakantie met haar ex: “Wat dóe ik hier? Ik heb het wel een aantal keren gedacht”

Sommige mensen durven het aan: op vakantie gaan met hun ex. Waar dat voor de één ontspannen gaat, is het voor de ander behoorlijk stressvol. Emmy Stelling (50) ging de afgelopen jaren 3 keer met haar ex op vakantie. Een bewuste keuze, maar het is niet altijd even leuk.

“Wat dóe ik hier? Ik heb het wel een aantal keren gedacht tijdens de laatste vakantie met mijn zoon Ralph en ex Khaled in Duitsland. Op mijn verjaardag bijvoorbeeld, die midden in die vakantie viel. Khaled voelde zich niet lekker en had veel rustmomenten nodig op zijn hotelkamer, ook op die dag. Er waren al wat irritaties – waarom kwam hij juist vandaag niet even mee ontbijten? – en toen kreeg ik ook nog een zakmes van mijn ex cadeau. Een zákmes. Ralph, toen 12, zei: ‘Maar mama, ik krijg toch ook weleens een cadeautje dat ik niet leuk vind?’ Heel lief, maar ik voelde me even ontzettend zielig.

“Er zijn heus leuke momenten tijdens de vakanties met mijn ex, als we zien hoe Ralph geniet, maar ik mis de verbondenheid en diepgang met zijn vader. Soms voel ik de stress in mijn lijf, en moet ik alle zeilen bijzetten om weer tot mezelf te komen. En mijzelf eraan te herinneren voor wie ik dit doe: voor Ralph, onze zoon. Want dit is vrijwel de enige manier waarop hij tijd met zijn vader kan doorbrengen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen