Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Hetty (63) verloor haar zoon en man aan een hersentumor: “Ik dacht: wát hebben we fout gedaan?”

Premium

Hetty (63) verloor haar zoon en man aan een hersentumor: “Ik dacht: wát hebben we fout gedaan?”

Haar oudste zoon overleed amper twee jaar oud en een paar maanden geleden verloor Hetty Sauvé (63) ook haar man. Haar jongste zoon, die als baby dezelfde ziekte kreeg als zijn oudere broer, overleefde het wel.

“René was een knappe man, half-Indisch, met van die mooie bruine ogen en een open uitstraling. We ontmoetten elkaar 46 jaar geleden in een café in Tilburg. ‘Wat heb je mooie blinkende schoenen’, zei hij. Ik moest erom lachen, wie zegt nou zoiets? Het duurde zeven jaar voordat de vonk oversloeg, maar vanaf dat moment waren we onafscheidelijk. Er was een vanzelfsprekendheid tussen ons die ik nog nooit met iemand anders had gevoeld.

“Al snel besloten we te gaan samenwonen. We kochten een lange keukentafel waar zes mensen aan konden zitten. Het was onze droom om een groot gezin te hebben, en die droom begon met Thomas. Hij was een wolk van een baby, dus dat hij een iets groter hoofd had, leek niet zorgwekkend. Hij was een lief, makkelijk kind, huilde weinig. Toen Thomas anderhalf was, raakte ik in verwachting van de tweede. Rond die tijd begon Thomas over te geven. Ik dacht die eerste dag nog: buikgriepje, komt goed. Maar het werd erger en de huisarts stuurde ons door naar het ziekenhuis. Op de MRI-scan zagen ze het meteen: een hersentumor, waarschijnlijk al vanaf de geboorte. Vandaar ook zijn grote hoofd. Mijn wereld stortte in. Ik gelóófde die kinderarts niet. Thomas werd meteen geopereerd om te kijken wat er nog aan gedaan kon worden. De artsen kwamen met een verslagen gezicht de operatiekamer uit. Toen wisten we eigenlijk al genoeg.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen