Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anouk en Olaf schelen 17 jaar: “Dit was niet de relatie die ik voor mezelf bedacht had”

Premium

Anouk en Olaf schelen 17 jaar: “Dit was niet de relatie die ik voor mezelf bedacht had”

Waarom zou je ongeveer even oud moeten zijn in een liefdesrelatie? Dit stel weet: liefde en aantrekkingskracht overstijgt generaties.

Anouk (31, zelfstandig ondernemer, trainer) en Olaf (48, werkt op  het laboratorium van een kernenergie-exploitant) zijn ruim zes jaar samen. Ze verwachten binnenkort hun eerste kindje samen.

Anouk: “Een groot rood kruis. No go. Dat was wat ik dacht toen ik merkte dat ik Olaf leuk begon te vinden. Hij is een stuk ouder dan ik, kwam vers uit een scheiding en had al drie kinderen. Dit was niet de relatie die ik voor mezelf bedacht had. Wat kon ik anders dan keihard wegrennen, mijn gevoel ontkennen en bagatelliseren? Leuke man, die Olaf die ik via mijn werk had ontmoet, maar dit ging niks worden.
Maar toch. Ondertussen maakte mijn hart een sprongetje als hij me belde. En ik miste hem meteen zodra we na anderhalf uur praten ophingen. Ik vond hem ook aantrekkelijk met zijn goeie kop met haar, brede schouders, zijn prachtige ogen en zijn sportieve lijf. Maar ik viel niet alleen voor de buitenkant, zeker niet. Ik leerde hem steeds meer kennen als een oprechte, sociale, inlevende man, die werkelijk door iedereen aardig werd gevonden. Daarnaast vond ik hem intelligent en bewonderde ik zijn levenswijsheid, waarvan ik me afvroeg of hij die had door zijn leeftijd of zijn karakter. Maar die ik bij leeftijdsgenoten eigenlijk nooit op die manier had gezien. Binnen een paar maanden kregen we toch een relatie, hoewel ik me daar nog zo tegen had verzet. Je hart kun je nou eenmaal niet sturen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen