Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Premium

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

LHBTI… Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever niet op in, ik hoef er geen statement over te maken. Een boegbeeld ben ik dus niet, maar ik ben inderdaad getrouwd geweest met een vrouw. Ik zie liefde en verbinding als iets heel ruims en daarin ben ik niet de enige. Bovendien zijn er nog wel meer labels op mij te plakken als je dat wilt. Ik denk dat ik meer mensen bereik door gewoon Leona te zijn, met alles wat daarbij hoort, dan door mezelf te profileren als ‘lesbische BN’er’. Ik heb trouwens ook relaties met mannen gehad, officieel ben ik daardoor geloof ik bi. Noem het wat je wilt, ik vind het allemaal prima.”

Wishful thinking

“Geweld tegen homoseksuelen vind ik zó niet van deze tijd.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen