Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Verpleegkundige Linda kreeg zelf corona: “Mijn man werd gebeld: ik zou het niet redden”

Premium

Verpleegkundige Linda kreeg zelf corona: “Mijn man werd gebeld: ik zou het niet redden”

Linda Vrolijk (50) is verpleegkundige en werkt als leidinggevende in de avond-, nacht- en weekenddiensten. Ze belandde als een van de eerste patiënten op de corona-afdeling van haar eigen ziekenhuis.

“Ik ben nooit ziek, ik sla elke griep over. Maar in de nacht van woensdag 4 maart kreeg ik het heel erg koud: drie dekbedden waren niet genoeg om het warm te krijgen. Ook was ik erg moe en sliep ik veel. Omdat mijn werkgever dat adviseerde, heb ik uiteindelijk op maandag een test laten doen. Een dag later belde de GGD me op en vertelde dat ik het Covid-19-virus had. Ik heb geen idee hoe ik het heb opgelopen; waarschijnlijk via mijn werk.

Als gezin gingen we meteen in quarantaine, en intussen bleef het slechter met me gaan. Toen ik twee dagen later met de huisarts belde, zei hij: ‘Ik hoor bij elke zin dat je naar lucht hapt, dus ik stuur je naar het ziekenhuis.’ Zo lag ik ineens in de ambulance, zonder man, richting Breda. Na wat onderzoeken op de spoedeisende hulp werd ik opgenomen op de corona-afdeling van het Amphia Ziekenhuis, waar ik werk.

Die afdeling was net die week geopend; nu lag ik er als achtste patiënt. Ik voelde me ziek, eenzaam, en soms was ik ook wel bang. Ik vergeet nooit meer dat ik ergens midden in de nacht de gang in keek en een verpleegkundige zag die voorbijreed met een overleden coronapatiënt. Op dat moment wist ik het zeker: straks ben ik de volgende.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen