Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Marga en haar dochter kregen allebei borstkanker: “Huilend zei ze: ‘Als het zo blijft, wil ik niet meer leven”

Premium

Marga en haar dochter kregen allebei borstkanker: “Huilend zei ze: ‘Als het zo blijft, wil ik niet meer leven”

Eind 2018 kregen Marga Nobel (51) en haar dochter Tamara (25) een dag na elkaar de diagnose borstkanker. Het versterkte hun band.

Tamara: “Ik voelde een knobbeltje in mijn borst, en omdat mijn vader in 2010 was overleden aan slokdarmkanker, werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar werd een goedaardig gezwel geconstateerd. Ik hoefde me volgens de arts geen zorgen te maken, maar ik moest voor de zekerheid een halfjaar later terugkomen. Dat was in november 2018. Mijn moeder had een dag later een ziekenhuisafspraak. Ook zij had een knobbel opgemerkt. Die voelde anders dan de goedaardige knobbeltjes die ze eerder in haar borst had gehad, dus ik was vooral bezorgd om haar.”

Marga: “Ik ging met Tamara en haar vriend mee naar het ziekenhuis. Daarna zouden we gaan lunchen. Bij mij was het mis, dat wist ik. Tamara was drieëntwintig, zij zou niks hebben. Ik was dan ook totaal onthutst toen ik hoorde dat het mis was met Tamara. In plaats van een lunch kreeg ze een behandelplan met zestien chemokuren, een borstbesparende operatie en vijf weken bestraling voorgeschoteld. En ze moest beslissen over eicelpreservatie vanwege de kans op onvruchtbaarheid door de chemo. Wat een hel.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen