Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Margreet (46): “Je neemt niet alleen afscheid van het leven, maar ook van elkaar”

Premium

Margreet (46): “Je neemt niet alleen afscheid van het leven, maar ook van elkaar”

Margreet (46): “Het was vanzelfsprekend dat alle aandacht naar Hans ging toen hij zo ziek werd. Hij was erg geliefd, niet alleen bij zijn familie en vrienden, maar ook in onze buurt en bij de sportclub waar hij in het bestuur zat.

Zodra bekend werd dat hij niet meer beter zou worden, stroomden de brieven en kaarten binnen. Het was ontroerend om te lezen hoeveel mensen met hem meeleefden. Er kwam ook veel bezoek. Ik had gelukkig verlof gekregen van mijn werk om de laatste periode bij hem te kunnen zijn. Dat was maar goed ook, want aan het bezoek ontvangen en alles wat erbij kwam kijken, had ik mijn handen vol. Soms werd het me te veel, ik had behoefte aan tijd voor hem en mij samen.

Afscheid nemen valt niet mee, het was voor hem zwaar en voor mij ook. Want je neemt niet alleen afscheid van het leven, maar ook van elkaar. Dat is bijna onmogelijk als je zo veel van elkaar houdt. Het was een onwerkelijke gedachte dat Hans er binnenkort niet meer zou zijn, ik kon het me gewoon niet voorstellen. Ondertussen ontving ik opgewekt de mensen die afscheid van Hans kwamen nemen. Allemaal vroegen ze hetzelfde aan mij: ‘Hoe gaat het met je?’ Dan zei ik: ‘Goed, hoor.’ Ik kon moeilijk zeggen dat elke dag die mij dichter bij het einde van Hans bracht, steeds zwaarder werd en onoverkomelijker leek.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen