Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Maria verloor haar man en kinderen: “Ik dacht dat ik nooit meer gelukkig zou zijn”

Premium

Maria verloor haar man en kinderen: “Ik dacht dat ik nooit meer gelukkig zou zijn”

Maria’s echtgenoot en hun toen achtjarige zoon Mark kwamen om bij een ongeluk met een veerpont, haar andere zoon Michiel overleed jaren later door zelfdoding. “Lang durfde ik niet te denken aan het gezin dat ik had.”

Maria van Rijsewijk (75): “Het liefdesverhaal van Theo en mij begon met carnaval, ruim vijftig jaar geleden. In een dansclub kwam Theo op me af gelopen. Zodra we begonnen te praten, was ik om. We hebben de hele avond aan de bar zitten kletsen, en in de maanden daarna stuurden we elkaar twee brieven per week. Na een tijdje stiekem bij elkaar te hebben gelogeerd – ik kom uit een katholiek gezin – trouwden we.

“Onze relatie was ontspannen, we maakten ons nooit zo druk. Maar toen ik zwanger bleek van een tweeling,was het aanpoten. Theo studeerde nog, ik was docent op een hbo. Ik weet nog dat ik in paniek was: twéé? Maar na een dag kwam er een oergevoel: dit komt goed. We vonden een groter huurhuis en er werden twee prachtige baby’s geboren: Mark en Michiel, een eeneiige tweeling. Ze waren net zo onafscheidelijk als in mijn buik.”

Nooit overbezorgd

“Het leven was goed, we hadden een onbevangen gezin waarin veel kon. De jongens verkleedden zich vaak – hoedje op, grote herenonderbroek aan. En ik weet nog hoe Mark en Michiel een keer emmertjes vol klei mee naar binnen namen, daar mochten ze van mij kunstwerken van kleien. Mark en Michiel hadden nooit ruzie, voelden elkaar haarfijn aan. Het waren ook weglopertjes, hoe vaak ik niet met het hart in de keel mijn zonen heb staan roepen. Maar ik was nooit een heel overbezorgde moeder. Ook niet op 5 oktober 1980.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen