Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Raynor en haar man raakten alles kwijt: “Al lopend leerden we afscheid nemen”

Premium

Raynor en haar man raakten alles kwijt: “Al lopend leerden we afscheid nemen”

Als Raynor Winn en haar man Moth in 2013 hun huis verliezen én horen dat Moth ongeneeslijk ziek is, nemen ze een impulsief besluit: ze pakken hun tent en gaan een eeuwenoud Brits kustpad van 1014 kilometer lopen. “Dat lijntje op de wandelkaart was ons enige doel.”

“Laatst hadden we hier in Cornwall een regenachtige dag. Ik had veel behoefte aan buitenlucht en natuur, dat verlangen heb ik eigenlijk altijd. Ik besloot een stuk van het South West Coast Path te lopen, dat ligt in de buurt van waar mijn man en ik momenteel wonen. Eenmaal bij de zee kwam ik meteen tot rust door de geluiden van de meeuwen, de wind en het water. Na een tijdje kwam een jongeman voorbij. Aan zijn spullen en zijn vastberaden wandeltempo zag ik dat hij geen ‘gewone’ wandelaar was. Zijn gezicht zat vol piercings, maar hij had vriendelijke ogen en we raakten aan de praat. Ik vroeg hem waarnaar hij op weg was en of hij misschien even wilde rusten met een kop thee. De jongen sloeg het aanbod af, hij had een strakke planning. Hij had jarenlang op straat geleefd, vertelde hij, tot hij op een dag een boek las over twee oude mensen, die alles hadden verloren en toen dit kustpad gingen lopen. Hun verhaal had hem hoop gegeven. Als zij het konden, kon hij het ook. Nu liep hij al een paar weken elke dag een vast aantal kilometers in een vaste routine. Het was alsof hij zichzelf dankzij het pad weer had teruggevonden.

Ik heb hem niet verteld met wie hij aan de praat was geraakt, deze jongeman had zijn eigen weg te gaan en daar wilde ik hem niet van afleiden. Die twee oude mensen, die vijftigers die alles verloren en uit pure wanhoop hetzelfde pad hadden gelopen als hij nu volgde, waren mijn man Moth en ik.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen