Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Susans zoon maakte een einde aan zijn leven: “Het moet een mislukte grap zijn geweest”

Premium

Susans zoon maakte een einde aan zijn leven: “Het moet een mislukte grap zijn geweest”

Thomas, de 13-jarige zoon van Susan (48), maakte tweeënhalf jaar geleden volkomen onverwacht een einde aan zijn leven. Susan, haar man Erik en oudste zoon Daan (nu 19) bleven in shock achter.

“Thomas’ beddengoed ligt nog op zijn bed, in de nieuwe kamer in ons huis waarin hij nooit gewoond heeft. Ik kan, ik wil het niet wassen. Het is nog zo van hem. Zijn spulletjes staan op het bureau en zijn was zit nog steeds in de mand op zijn kamer. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat hij zo’n stinkende zweetkerel was, want af en toe steek ik mijn neus erin en dan ruik ik hem nog. Niet te vaak, want de pijn van het gemis is dan bijna niet te doen. Thomas, Tho, mijn lieve, kleine en al zo grote, beetje onhandige jongste zoon. Die ik al 2 jaar zo mis.”

Enthousiast en onhandig

“Thomas was een heel gezellig kind. Een grote, vriendelijke reus, met een passie voor rugby. Het liefste wilde hij prof worden. Zijn hoofd zat vol informatie. In Maleisië, waar we vanwege Eriks werk 6 jaar woonden, noemden de leraren hem ‘Mister Google’. ‘Weet je mam, dat we 25 procent van ons DNA delen met een banaan?’ – hij bleef me verrassen met dit soort weetjes. Hij was heel enthousiast, over alles. Hij ging overal vol voor, maar wel altijd een beetje onhandig. Tijdens een weekendje in Winterberg dacht hij dat hij wel even een hoop sneeuw kon tackelen, maar daar zat dan een rots in. Of hij probeerde, zittend op de schouders van zijn oudere broer Daan, te onderzoeken wat er achter een luik in het plafond van een vakantiehuisje zat en viel vervolgens rakelings langs de rand van de tafel op de grond. Het ging altijd nét goed. Totdat die onhandigheid hem eind oktober 2017 fataal werd. Het was een paar dagen voor Halloween en we vermoeden dat hij Daan wilde laten schrikken. Dat is verschrikkelijk uit de hand gelopen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen