Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De verkiezingen komen eraan! Deze 4 vrouwen hebben hun keuze nog niet gemaakt

Premium

De verkiezingen komen eraan! Deze 4 vrouwen hebben hun keuze nog niet gemaakt

Half maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Thessa, Marije, Renee en Stella zijn er nog niet uit welk vakje zij aankruisen in het stemhokje. “De ondernemer in mij neigt naar rechts, mijn zorghart is linkser.”

De verkiezingen komen eraan en hoewel er tig kieswijzers zijn, is het maken van een keuze soms lastig. Thessa, Marije, Renee en Stella vertellen waarom zij twijfelen en wat zij belangrijk vinden in de politiek.

Stella: “Ik hoop vooral dat het menselijke terugkomt in de politiek”

stella over de verkiezingen

Stella (55) is alleenstaande moeder van twee pubers, zit in de bijstand en volgt een traject om daaruit te komen.

De vorige keer stemde ze: 50PLUS. Nu twijfelt ze tussen: VVD en D66.

“Ik heb dertig jaar in de modebranche gewerkt als accountmanager, maar door een aantal tegenslagen zit ik nu in de bijstand. Eerst ging het bedrijf waarvoor ik werkte failliet. In de daaropvolgende jaren gingen de vader van mijn kinderen en ik uit elkaar, werd er baarmoederhalskanker ontdekt en brak ik mijn enkel. Ik kon niets meer. Via de ziektewet belandde ik in de bijstand en stond ik bij de Voedselbank in de rij. Ik ben blij dat het bestaat, maar ik schaamde mij enorm. Je voelt je zo nederig als je daar met een tas in de rij staat met allemaal mensen die elkaar niet durven aan te kijken. Door de armoedeval werd mijn wereld heel klein en voelde ik mij erg eenzaam.

Alles wat ik heb meegemaakt heb ik gebundeld in een boek: Armoede krijg je gratis. Het is bedoeld voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten, maar vooral om de politiek wakker te schudden en te inspireren. Mensen in de bijstand worden snel weggezet alsof ze niet willen werken, terwijl er zo veel mensen zijn, zoals ik, die dat wél willen. Focus op deze mensen en help ze! Mijn stem gaat absoluut naar een partij die ernaar streeft armoede en schuldenproblematiek op te lossen. Ik vind het ook belangrijk dat de belangen van kinderen worden behartigd. In Nederland leeft één op de vijf kinderen in armoede, maar daar hoor je politici nauwelijks over.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen