Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Wil (83) zag haar oude liefde na 65 jaar weer: “Het was meteen bám!”

Premium

Wil (83) zag haar oude liefde na 65 jaar weer: “Het was meteen bám!”

Oude liefde roest niet: Wil van der Reest en haar John (beiden 83) vonden elkaar na 65 jaar opnieuw. En nu kwam het wél van een bruiloft.

“Ik zie nog voor me hoe hij daar stond, aan de reling van dat hoge schip waarop hij met zijn ouders naar Australië vertrok. Een reis van zes weken naar de andere kant van de wereld. Het was 6 november 1954 en Jan – zo heette hij toen nog – had geen keuze: hij moest mee emigreren. We waren zeventien en zestien en hadden ruim anderhalf jaar verkering. Huilend zwaaide ik hem uit, ik was er compleet stuk van. Aanvankelijk schreven we elkaar brieven, maar na een jaar kreeg ik bericht van Johns moeder: ‘Hij heeft een ander meisje ontmoet. Het is over tussen jullie.’ Van John zelf hoorde ik niets meer.

We kregen ieder ons eigen leven. John werkte als dominee, trouwde en kreeg drie zoons en een dochter. Ook ik trouwde en kreeg twee dochters. Soms stuurde John een berichtje, maar ik wilde geen contact. Ik was gelukkig met mijn man, hij was óók mijn grote liefde. We zijn 57 jaar getrouwd geweest, totdat hij overleed.”

Scharrelen in het park

“John was inmiddels gescheiden. Regelmatig bezocht hij Nederland en op een dag nam hij contact op. We spraken af op Rotterdam Centraal. ‘Ik heb een blind date’, riep ik tegen vriendinnen, want ik had geen idee meer hoe hij eruitzag.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen