Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Lieke (39): “Natuurlijk kreeg ik de schuld, de vrouw die haar zoon inpikte”

Premium

Lieke (39): “Natuurlijk kreeg ik de schuld, de vrouw die haar zoon inpikte”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week het verhaal van Lieke, wier schoonmoeder wilde dat haar zoon (bijna) alles voor haar deed.

Lieke (39): “Mijn man was twintig toen zijn vader overleed en vanaf dat moment nam hij zo veel mogelijk van zijn taken over. Hij was de steun en toeverlaat van zijn moeder, die het eerste jaar na de dood van haar man totaal van de kaart was. Toen ze langzaam weer overeind krabbelde en steeds meer aan het gewone leven ging deelnemen, bleef mijn man nog altijd van alles voor haar doen. En zijn moeder leek dat wel makkelijk te vinden en liet het zo. Toen mijn man en ik elkaar leerden kennen en verliefd werden, merkte ik tot mijn verbazing dat een groot deel van zijn vrije tijd opging aan de taken die hij jaren eerder op zich had genomen. Hij zorgde ervoor dat rekeningen op tijd werden betaald, dat er een monteur kwam als dat nodig was, dat abonnementen verlengd of opgezegd werden, dat de tuin goed onderhouden werd, dat de belastingaanslagen werden ingevuld.

Het favoriete kind

Zijn zus, die ook best haar steentje had willen bijdragen, kwam in het verhaal niet voor. ‘Ik had er net zo goed niet kunnen zijn’, heeft ze weleens tegen mij gezegd.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen