Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Áltijd te laat? Goed nieuws: op tijd zijn kun je leren

Premium

Áltijd te laat? Goed nieuws: op tijd zijn kun je leren

Journaliste Vera Spaans is altijd te laat: ze mist niet alleen treinen, maar zelfs begrafenissen. Omdat ze dat zelf ook irritant vindt, ging ze op onderzoek uit: hoe komt het nou dat op tijd zijn voor haar zo moeilijk is?

De zaal van de schouwburg zit vol. Ik wurm me naar binnen, plof neer op de stoel naast die van mijn moeder en zie aan haar gezicht dat het mis is. Dan kijk ik naar het podium: de burgemeester van Den Haag reikt op dat moment een lintje uit aan een mij volslagen onbekend persoon. Ik ben, zo veel is duidelijk, te laat.

Het is april 2006, mijn stiefvader krijgt vandaag een koninklijke onderscheiding. Of liever gezegd: kreeg. Zijn achternaam begint met een H, ik ben binnengekomen bij de K. De onderscheiding, waarvoor mijn moeder zich maandenlang heeft ingespannen, is nu uitgereikt zonder mij. Hier had ik bij moeten zijn, maar in plaats daarvan was ik – ja wat eigenlijk? Ik graaf in mijn geheugen. Ik was thuis nog even wat aan het afmaken, daarna stapte ik net te laat in de auto, en toen ik in Den Haag aankwam, besloot ik me nog even te verkleden. Dus stond ik te hannesen in de wc van Bodega De Posthoorn, terwijl in de Koninklijke Schouwburg tweehonderd meter verderop mijn stiefvader in het zonnetje werd gezet.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen