Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met deze 5 stappen krijg je weer plezier in je werk

Premium

Met deze 5 stappen krijg je weer plezier in je werk

Is het werk een sleur geworden? Wacht even met die ontslagbrief, want met wat kleine ingrepen kan dat takenpakket weer een feestje worden. “Waar het om gaat, is dat je de energie weer voelt stromen”

Miranda (47) heeft wat ze noemt ‘werk-midlife-stress’. Ze werkt al jaren op de communicatie-afdeling van een groot bedrijf en kent het klappen van de zweep nu wel. “Ik mis de drive die ik vroeger had, ik ervaar sleur. Wil ik zo nog 20 jaar door?” Maar dat is niet het enige wat haar onrustig maakt. “Ik ervaar ook druk van buitenaf. Het is steeds normaler dat mensen wisselen van baan, zelfs van beroep. Moet ik dus de tweede helft van mijn leven iets heel anders gaan doen? Mijn ‘passie’ of ‘roeping’ vinden, zoals vriendinnen die hele dagen met een coach over de hei wandelen? Tja. Ik kan geen ander vak bedenken dat mij aantrekt. Ik ben goed in wat ik doe en werk bij een leuk bedrijf. Wat nu?”

1 op de 4 mensen verlangt naar een nieuwe baan, blijkt uit onderzoek. Binnen de publieke sector (overheid en semioverheid, zoals zorginstellingen en musea) zelfs 1 op de 3. Ze willen een hoger salaris, maar snakken vooral naar meer uitdaging. Ze willen zich ontwikkelen. Maar wat als beter betaalde banen niet voor het oprapen liggen omdat veertigplussers vaak al aan het salarisplafond zitten? Wat als je verknocht bent aan dat vertrouwde bedrijf en die leuke collega’s? Of het als kostwinner niet aandurft om een vast contract te verruilen voor een tijdelijk?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen