Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom reizen met een camper zo leuk is

Premium

Waarom reizen met een camper zo leuk is

Onafhankelijk en avontuurlijk: reizen met een camper heeft veel te bieden – zeker in vakantie-onzekere tijden. Welk soort campers zijn er allemaal en wat zijn mooie bestemmingen? Journalist Annemieke Riesebos, zelf enthousiast camperaar, deelt met ons haar tips.

De afgelopen tien jaar groeide het aantal campers in Nederland met 81 procent, en juist in tijden van corona blijkt de camper hét alternatief voor alle soorten vakanties. Nu is Nederland altijd al het land geweest van de caravans en kampeerders, maar ook bijvoorbeeld de Italianen, die campings en campers voorheen liever meden, zijn sinds de coronapandemie om.

Bij ons thuis kriebelde het al langer, en drie jaar geleden besloten we de gok te wagen. We gingen met het gezin – mijn man, twee puberdochters en ik – op roadtrip door Schotland. We huurden een camper en gingen zonder plan op pad. Het werd een van onze mooiste vakanties ooit. Schotland is sowieso al betoverend, maar wakker worden midden in de natuur, ’s ochtends niet weten waar je ’s avonds zult slapen, het ontdekken van nieuwe plekken en het gevoel van vrijheid bleken de ultieme manier van vakantie vieren. Toen we op een ochtend op een prachtig plekje aan de kust bij Kintyre werden gewekt door negen zeehonden, wisten we het zeker: hier kan geen hotelkamer tegenop. We wilden een eigen camper! Maar wat kost dat nou eigenlijk? Wordt het dan een nieuwe of toch een tweedehandsje, of is huren misschien handiger en financieel verstandiger? Laten we beginnen met de kosten.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen