Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Sandra van Nieuwland: “Ik heb besloten meer plezier te maken en niets meer voor lief te nemen”

Premium

Sandra van Nieuwland: “Ik heb besloten meer plezier te maken en niets meer voor lief te nemen”

Zangeres Sandra van Nieuwland (43) gaat vanaf oktober op tour met haar show Human alien, genoemd naar haar laatste album. Sandra heeft een vriend en drie zoons, Ben (16), Charlie (13) en Felix (11).

Waarom moeten we naar de Human alien-clubtour komen?
“Ik hoop dat mensen weer samen willen genieten van muziek, klank, tekst en elkaar. Daar doe je het voor. Optreden is anders dan streamen: in een zaal voel je veel meer muziek en komt er veel meer binnen. De muziek van Human alien gaat over identiteit. Dat je je soms heel vervreemd kunt voelen over wie je echt bent. Als alles in je leven verandert, wie ben jij dan? Wat is echt?”

Wat is voor jou de grootste uitdaging bij deze tour?
“Ik zou precies tijdens de lockdown gaan touren, dus ik ben allang blij dat ik het heb kunnen verschuiven naar oktober en november. Ook zit de uitdaging in het schrijven. Als zangeres moet je iemand zijn met een duidelijk verhaal, maar dat verhaal verandert de hele tijd. Het thema van mijn plaat en ook de tour is dat je juist niet je verhaal bent.”

Hoe ben jij de intelligente lockdown doorgekomen?
“Met breien, bakken en schrijven. Mijn zoons hebben er aan hun vaders kant een zusje bij gekregen, voor haar heb ik dan maar sokjes gebreid. Ze heeft ook al een eigen song: Little one.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen