Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Caberatière Sanne Wallis de Vries: “Ik ben door die coronacrisis zo labiel als de pest”

Premium

Caberatière Sanne Wallis de Vries: “Ik ben door die coronacrisis zo labiel als de pest”

Sanne Wallis de Vries (49) treedt op met haar voorstelling Heel. Ze is getrouwd met cameraman Jackó van ’t Hof en samen hebben ze twee dochters: Teuntje (16) en Cato (12).

Waarom moeten we naar Heel komen?
“Omdat ik denk dat iedereen iets van corona heeft opgelopen en Heel gaat je helen. De voorstelling duurt een uur, de zalen zitten niet vol, er hangt een andere energie en ik zal ook meer improviseren.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging bij het spelen ervan?
“Om met techniek te werken. Er staat een scherm op het podium waarmee ik, zoals ze bij het journaal doen, gesprekjes kan voeren met mensen buiten het theater, terwijl de mensen in de zaal mee-kijken. Hoe meer techniek, hoe meer er kan misgaan. Vanuit huis lukt het, maar bij een optreden vind ik het best lastig.”

Hoe ben jij de lockdown door-gekomen?
“In allerlei fases. Eerst was ik overrompeld en verrast, vervolgens ontworteld. Ook was ik heel moe, ik heb veel geslapen. Later ben ik gaan opruimen, strijken en heb ik de garage uitgemest. Tegen het einde veranderde ik van een vermoeide cabaretier in een activist. Ik doe wat ik kan om de kleine theaters te redden.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen