Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Premium

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je langzaam in de situaties van Lucy’s leven terechtkomt. Ik speel zowel Lucy als haar moeder. Als Lucy in het ziekenhuis ligt, reflecteert ze op haar leven. Ik denk dat we dat met corona ook deden: wat ben ik aan het doen, waar houd ik van en wat mis ik?”

Hoe ben jij de intelligente lockdown doorgekomen?
“Ik heb een brandbrief opgesteld aan minister Ingrid van Engelshoven om haar erop te wijzen dat óók de vrije culturele sector in heel zwaar weer is beland. Die brief is ondertekend door 1400 mensen. Daarnaast heb ik met een paar mensen Cultuur in Actie opgezet: we hebben zeven dagen lang, twaalf uur per dag tv gemaakt met iedereen die werkzaam is in de culturele sector. We wilden inzichtelijk maken waarom wij ook een Topsector zijn: hoeveel werkgelegenheid en geld de sector opleverde en hoe verwoestend de schade nu is.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen