Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

Premium

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen van een keur aan lokale artiesten, waaronder ook die van 3JS zelf. 12 uur eerder is De aard van het beest, het nieuwe album van 3JS, online gezet. Er ging een optreden van twee uur aan vooraf dat via een livestream te bekijken was. Onder meer Nick en Simon en Kees Tol deden aan de uitzending mee.

Jaap Kwakman (43) arriveert als eerste, opgewekt. De 28-jarige Robin, sinds april vorig jaar het nieuwste lid van 3JS, komt een paar minuten later binnen. Hij vertelt dat hij geen oog dicht heeft gedaan. Jan Dulles (45), met zonnebril op en iets aan de late kant, heeft prima geslapen. Met voorbereiding en repeteren erbij was het een afmattende dag, aldus de mannen. “Maar volmaakt”, zegt een enthousiaste Jaap terwijl een dame van de platenmaatschappij de kijkcijfers en recensies voorleest. “We zijn al een poosje met livestreams bezig en in alle bescheidenheid: we zijn er handig in geworden. Dat is wel het mooie van deze tijd. Er komen nul inkomsten binnen dus we moeten alles zelf doen, daar word je creatief van. Het leven spoort je aan om nieuwe dingen te proberen en eigenlijk is dat heel leuk.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen