Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Rapper Akwasi over zijn moeder Mary: “Ze heeft me goed opgevoed, ook toen het moeilijk was”

Premium

Rapper Akwasi over zijn moeder Mary: “Ze heeft me goed opgevoed, ook toen het moeilijk was”

Van Mary’s 5 kinderen had Akwasi de grootste mond: “En hij was koppig!” Zelf ziet de rapper en schrijver het anders: “Ik wilde gewoon altijd weten waarom.” Moeder en zoon over hun bijzondere band.

Mary (M): “Akwasi was een echt moederskindje. Zodra ik thuiskwam van mijn werk als kamermeisje in een hotel, hing hij aan mijn rokken. Ik kreeg niks gedaan, omdat hij steeds bij me wilde zijn. Ook typisch Akwasi, hij had de grootste mond van allemaal. En hij was heel koppig.”

Akwasi (A): “Ik zie het anders. Ik denk dat ik me onderscheidde van mijn zus en broers met alle vragen die ik stelde, maar ik was gewoon nieuwsgierig, onderzoekend, wilde altijd weten waarom. Ik probeer zelf nu goed naar mijn dochter te luisteren, ze mag vragen wat ze wil. Of het nu gaat over vliegtuigen of over de zee, ik zal altijd luisteren en voor zover het in mijn vermogen ligt, antwoord geven. Misschien komt dat ook wel door mijn Nederlandse opvoeding.”

Mary Appiah komt in de jaren 80 met haar toenmalige man (van wie ze later scheidde) vanuit Ghana via Londen naar Nederland. Ze vestigen zich in de Bijlmer in Amsterdam. Daar wordt Akwasi in 1988 geboren. Na de Bijlmerramp in 1992 verhuist het gezin naar Amsterdam-Osdorp.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen