Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Albert Verlinde: “Ik vergeet elke dag weer dat ik bekend ben”

Premium

Albert Verlinde: “Ik vergeet elke dag weer dat ik bekend ben”

Albert Verlinde (59) is gestopt als theaterproducent, is sinds kort raadslid in Vught en brengt al bijna dertig jaar showbizznieuws met een mening. Nu zoekt hij wat meer de rust op. “Ik kom aan mezelf toe.”

Over Albert Verlinde

Albert Verlinde werd geboren in Den Bosch. Na de Academie voor Kleinkunst had hij succes met cabaretgroep Boemerang. Op tv presenteerde hij onder ander Showtime, Showbizz en Hart van Nederland en zat hij als showbizzdeskundige bij RTL Boulevard achter de desk. Als producent heeft hij de musicals Edith Piaf, Hello Dolly, Doe Maar en De kleine blonde dood op zijn naam staan. Sinds vorig jaar is Verlinde terug bij SBS Shownieuws. Hij is getrouwd met Onno Hoes.

Harder dan ooit aan de bak

Hondje Moos, toch ook alweer twaalf, kijkt zijn baasje weleens vermoeid aan deze dagen. Wéér wandelen? Ja, weer wandelen. Een week of drie, vier in zijn eentje door de hooglanden van Schotland banjeren, dat was Verlindes plan geweest vorig jaar. Uitwaaien en het hoofd leegmaken in dat overweldigende landschap, en bedenken wat hij allemaal nog meer wil met zijn leven. Corona stak er een stokje voor. Er was even geen sprake van dat hij zijn werk als directeur van theaterproductiebedrijf Stage Entertainment na vijf jaar dienst vaarwel kon zeggen. “Ik moest ineens harder dan ooit aan de bak om de boel goed achter te kunnen laten”, zegt Verlinde, als hij met een kop koffie heeft plaatsgenomen in een comfortabele fauteuil in een hoek van zijn Amsterdamse appartement.

Klein en intiem

We spreken elkaar via Facetime. Zus Vivian heeft de afspraak voor ons opgezet. Het is tekenend voor de draai die hij heeft gemaakt: weg van de corporate cultuur en de spreadsheets en terug naar de kern, naar klein en intiem.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen