Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Angela Groothuizen: “Ik schaam me nergens voor”

Premium

Angela Groothuizen: “Ik schaam me nergens voor”

Dat ze een open relatie heeft, had van haar niet zo nodig in de krant gehoeven. En dat haar onbedoelde urineverlies de hele wereld overging… tja. Angela Groothuizen (60): “Natuurlijk zijn er mensen met een negatieve mening. Lekker belangrijk.”

Daar staat ze op het podium van de Kleine Komedie in Amsterdam. In een ruimvallend, wit pak zet ze krachtig het nummer Bucketlist in. Ze is dit jaar 60 geworden en dat leidt in dit nummer tot de vraag: hoe gaat ze de rest van haar leven invullen? Jakkert ze op dezelfde wijze door of gaat ze het heel anders doen? In haar nieuwe theatershow Lueke binge leidt Angela Groothuizen haar publiek met prachtige liedjes en persoonlijke verhalen door haar leven: dochters volwassen, meer tijd voor zichzelf. Tijd om naar zichzelf, haar ouders, kinderen, relatie en de wereld te kijken, soms met een vleugje weemoed vanwege het verstrijken van de tijd.

Een paar dagen later.

Je nieuwe theatershow is heel persoonlijk. “Ja, en dat is best bijzonder voor mij. Ik wil het altijd over van alles hebben, als het maar niet te persoonlijk wordt. Maar deze keer kon ik er niet meer omheen. Mijn moedertje was gestorven op haar 29ste, en omdat wij altijd heel close zijn geweest, hakte dat erin. Ze was een fantastische vrouw. Toen ik vlak na haar overlijden meedeed aan het televisieprogramma Verborgen Verleden, kwam ik veel te weten over het oorlogsverleden van mijn vader. Dat haalde ook veel overhoop.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen