Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Premium

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats voor zijn nu driejarige tweeling die hij zo lang mogelijk wil meemaken. Een wetenschapper heeft al voorspeld dat zeker een van de meisjes minstens honderd zal worden. “Misschien wel honderdtwintig”, zegt hij na een slokje koffie met havermelk. “De kans is heel groot dat ze allebei honderd worden.”

De eeuw van mijn dochters

De toekomstige leeftijd van Puk en Keesje is een van de vijftig onderwerpen die de revue passeren in zijn boek De eeuw van mijn dochters. Daarin legt Rooijakkers verschillende deskundigen de vraag voor hoe de wereld eruitziet als zijn dochters volwassen zijn. Krijgen zij designerbaby’s en 3D-geprinte organen? Zijn er straks nog weilanden? Is er nog geld? Moeten ze door de klimaatverandering ooit waken voor natte voeten?

De verhalenbundel levert interessante toekomstvisies op die de schrijver soms vrolijk stemmen (die hoge leeftijd) en soms angst inboezemen (de oprukkende kustlijn). Hoe dan ook; zijn nieuwsgierigheid is bevredigd. “Ik wilde per se weten in welke eeuw ik mijn dochters heb geplant. Het idee dat er na mijn dood van alles gaat gebeuren in hun leven waarvan ik geen weet heb, vond ik onverteerbaar”, bekent hij lachend.

Noem eens een opmerkelijke ontwikkeling die Puk en Keesje kunnen verwachten?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen