Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Astrid Holleeder: “Ik ga me niet langer verstoppen. Ik wil weer léven”

Premium

Astrid Holleeder: “Ik ga me niet langer verstoppen. Ik wil weer léven”

Onlangs verscheen haar boek Familiegeheimen, over de psychologische kant van het disfunctionele gezin Holleeder. Misschien wel haar moeilijkste boek tot nu toe. Astrid: “Ik wil weer de straat op zonder kogelwerend vest. Als het gebeurt, dan gebeurt het maar. Ik heb er vrede mee. 

Als Astrid Holleeder (53) zelfhulpboeken las – en die las ze met stápels tegelijk – en zo’n hoofdstuk tegenkwam waarin stond dat ze het kleine meisje dat haar tegemoet liep moest omhelzen, dacht ze kribbig: wát een flauwekul. En dan bladerde ze snel weer door. Maar na jaren van therapie en duizenden uren nadenken over zichzelf en over het gezin waaruit ze komt, snapt ze eindelijk wat daarmee wordt bedoeld. “Je moet jezelf geven wat je nodig hebt. Dat kun je niet van een ander verwachten. Je moet je eigen vader en moeder zijn.” Doordringend: “Heb je ’m?”

Twee keer eerder sprak ik haar: in 2017 toen haar bestseller Judas verscheen en in 2018 bij de publicatie van Dagboek van een getuige. Net als de vorige keren heeft ze voor lekkers bij de koffie gezorgd, deze keer koffie-broodjes en hartige snacks, genoeg voor een weeshuis, en een enorme taart. “Goed van eten hoor! Je kunt het hebben.”

Op 5 juli verschijnt haar derde boek: Familiegeheimen, de dag nadat de rechters hun oordeel zullen hebben geveld over Willem Holleeder, haar oudste broer, die wordt verdacht van ten minste vijf moorden en tegen wie Astrid, haar zus Sonja en zijn ex-vriendin Sandra het afgelopen jaar verschillende keren hebben getuigd. Of ze hoopt op levenslang? “Wij hebben gedaan wat we moesten doen. We hebben ons bevrijd uit zijn greep. Hij is ontmas- kerd en dat is voor mij genoeg. Levenslang…  

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen