Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Caberatière Sara Kroos: “Ik ben niet meer wie ik was”

Premium

Caberatière Sara Kroos: “Ik ben niet meer wie ik was”

In haar nieuwe show Verte kijkt cabaretière Sara Kroos (38) vooruit. Ook in het echte leven kijkt ze liever niet te veel achterom. Want het gaat goed nu. “Ik heb lang gedaan alsof, maar daar ben ik mee gestopt.”

Sara Kroos en haar vrouw Daan hebben 3 Siberische boskatten. Die op de bank zitten, of eigenwijs door het keukenraam kijken. Die naar binnen moeten, of naar buiten, of weer naar binnen. “Ik heb geen kattenluikje, want dan kunnen ze ook ’s nachts naar buiten en dat heb ik liever niet. Dus nu ben ik hun personeel. Komt u maar!”

Sara Kroos, ze noemt zichzelf ‘jokiemaker’ op Twitter, staat erom bekend dat ze in haar shows geen blad voor de mond neemt. Taboes of grappen schuwt ze niet. Maar nu, nadat ze zichzelf vriendelijk heeft voorgesteld met: “Sara, hoi, leuk”, en rustig theezet in haar grote woonkeuken, weegt ze haar woorden soms aandachtig. Veel grote interviews heeft ze dan ook niet gegeven de laatste tijd. “Als je ineens overal te zien bent, wordt dat ook weer zoiets. Ik vind het prima zo.” In het kantoor naast de keuken zit Daan te werken, de deur blijft tijdens het hele interview openstaan. Sara: “Nou, begin maar, hoor.”

Hoe gaat het met je?
Schiet hard in de lach: “Goed, het is goed. Ik ben nogal een nerveus type en heb net de start van mijn nieuwe show Verte achter de rug. Afgelopen zomer begonnen de voorbereidingen voor de première in november, dat geeft altijd veel stress. Zo van: het is nog niet af, wordt het wel goed? Dat heb ik nu achter de rug, dat is fijn. Daarbij is de show positief ontvangen, ook in de zaal. Met premières is het altijd huilen en trillen omdat ik dan het gevoel heb dat ik examen sta te doen. Maar nu tour ik er lekker mee door het land, dat doe ik het liefst.”

“Ik doe niet meer alsof ik rock-’n-roll ben, en dat bevalt prima”

Komt die opluchting ook doordat je shows altijd best persoonlijk zijn?
“Ja, en dat ik daarop word beoordeeld door anderen. Dat geldt ook voor andere beroepen, maar ik maak inderdaad persoonlijke voorstellingen. Dus moet ik het niet té persoonlijk maken als iemand het niks vindt.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen