Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Carice van Houten: “Geef mij maar comedy, het leven is al ingewikkeld genoeg”

Premium

Carice van Houten: “Geef mij maar comedy, het leven is al ingewikkeld genoeg”

De nieuwe tv-serie Red Light gaat over drie vrouwen in de wereld van prostitutie. Na een mysterieuze verdwijning raken hun levens met elkaar verstrengeld. Een gesprek met actrices Carice van Houten, Maaike Neuville en Halina Reijn.

“Met Red Light heb ik voorlopig een van mijn laatste tv-rollen gespeeld.”

Carice van Houten

Carice van Houten (44) is actrice en mede-eigenaar van productiehuis Man Up. Ze heeft een relatie met acteur Guy Pearce en is moeder van zoon Monte (4).

Moeder

“Het moederschap slokt nu het grootste deel van mijn tijd en energie op. Ik vind het soms heel zwaar, ook omdat ik er min of meer alleen voor sta (ze heeft een lat-relatie met Guy, die voor werk veel in het Australische Melbourne is, red.), maar ook erg mooi. Tijdens de eerste lockdown heb ik veel tijd met mijn kind doorgebracht. Dat was heerlijk, maar ook dodelijk vermoeiend. Het is precies zoals het cliché het zegt: het mooiste en het zwaarste tegelijk. Je ziet jezelf terug als kind, je gaat denken aan hoe je ouders het deden. En dan is er altijd die eeuwige vraag: doe ik het wel goed? Ik wil mijn zoon dingen geven die ik zelf niet heb gehad, structuur bijvoorbeeld. Maar als je eenmaal staat te moederen, maak je toch soms dezelfde fouten als je ouders. Ik denk zo vaak: dat had ik anders moeten doen, of: dit was niet erg pedagogisch verantwoord. Je komt als moeder ook kanten van jezelf tegen die je niet had verwacht. Dat je zo boos kunt zijn… Dat zijn ingewikkelde dingen. Wat triggert een kind in jou waarmee je zelf eigenlijk iets moet? Daar denk ik nu veel over na. Het verbaast me niet, ik heb altijd gedacht: ik weet niet wat het is om een kind te hebben, maar ik weet wel dat het moederschap me meer gaat leren dan wat dan ook. Wat me helpt is om te denken dat Monte ons ook als ouders heeft uitgezocht. Dan heeft hij dus ook voor onze chaotische en onrustige kanten gekozen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen