Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Edwin Evers: “Ik verlangde naar meer vrijheid en ruimte in mijn hoofd”

Premium

Edwin Evers: “Ik verlangde naar meer vrijheid en ruimte in mijn hoofd”

Muzikant en voormalig radio-dj Edwin Evers (50) heeft het afgelopen coronajaar gebruikt om zijn eerste soloalbum te maken. “Ik hoop vooral dat mensen er onbevooroordeeld naar kunnen luisteren.”

Edwin Evers is acht als hij zijn eerste drumstel krijgt en zestien als hij zijn carrière als dj begint bij discotheek Celebration in Hardenberg. Via de ziekenomroep, de Amsterdamse muziekzender Extra 108 en Power FM komt hij terecht bij Veronica. Hier wil hij graag een ochtendprogramma presenteren, maar Jeroen van Inkel is al de succesvolle ochtend-dj. Bij de KRO kan Edwin zijn droom waarmaken met het programma Evers staat op. In 1999 krijgt hij voor het eerst een Marconi Award als beste radioman en van 2000 tot 2018 is hij te horen bij Radio 538 met Evers staat op, dat uitgroeit tot het best beluisterde ochtendprogramma van Nederland. Na zijn loopbaan als dj legt Edwin zich meer toe op zijn andere passie: de Edwin Evers Band. De plaat Tijd is zijn eerste soloalbum.

Lege agenda

Het was een andere muzikant die het ooit zo treffend verwoordde: ‘Life is what happens while you are busy making other plans.’ Het had de slogan van 2020 kunnen zijn. Ook is het een treffende weergave van het gevoel waarmee Edwin Evers terugkijkt op het afgelopen jaar waarin alles anders liep dan gepland. De agenda van zijn Edwin Evers Band, waarmee ze een uitverkochte eighties tour zouden doen, zat vol. Zo vol zelfs dat Edwin ergens vorige winter lichtelijk bezorgd bij het management informeerde of ze misschien in het najaar ook nog ergens een weekendje vrij konden plannen. En toen werd opeens alles gecanceld en was de agenda helemaal leeg.

Vrijheid

Natuurlijk baalde de voormalig radiomaker en voorman van de succesvolle coverband enorm. Maar al vrij snel lonkte toch ook iets van een gevoel van vrijheid. Lege weekenden, die had hij sinds mensenheugenis niet meer gehad. Ook de vleugel midden in zijn woonkamer trok, elke dag kroop hij er wel even achter. En in plaats van een zwart gat ontstond er voorzichtig ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Edwin begon liedjes te schrijven, niet voor anderen zoals hij al weleens deed, maar liedjes die zo persoonlijk waren dat ze eigenlijk door niemand anders gezongen konden worden dan door hem zelf. En zo groeide er, even ongepland als onverwacht, een debuutalbum met de toepasselijke titel Tijd.

Logische stap

Je bent bijna vijftig en komt na een imposante carrière bij de radio en jarenlang touren met je eigen band voor het eerst met een eigen album. Hoe voelt dat?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen