Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Premium

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu onze dochter Rifka er is, heb ik toch weer een nestje om rekening mee te houden.”

“Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Is dat wennen?
“Eerst wel. Ik bleef bijvoorbeeld stug leuke reisbestemmingen uit krantjes scheuren, terwijl het nog zeker vijftien jaar duurt voordat we daar weer aan toekomen! Ook in praktisch opzicht is het aanpassen: voor de komst van Rifka was ik vijf avonden in de week weg voor mijn werk, nu is dat maximaal twee. Mijn vriendin Maartje maakt ook televisie en heeft als freelance regisseur een wisselend werkschema. Nu met de coronacrisis is dat natuurlijk even anders, maar normaal gesproken kan het zomaar voorkomen dat ze last minute in het weekend opnames heeft. Dat betekent: strak regelen. Toch maakt het hernieuwde vaderschap me evenwichtiger: ik leef gezonder, sport meer, drink minder en ga op tijd naar bed – anders trek ik het allemaal niet, haha. Gelukkig neemt Maartje de meeste ochtenden voor haar rekening.”

Je ontmoette Maartje zeven jaar geleden. Waar viel je op?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen