Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Fien Vermeulen (29): “Ik kreeg te horen: neem maar afscheid van je leven”

Premium

Fien Vermeulen (29): “Ik kreeg te horen: neem maar afscheid van je leven”

Afgelopen jaar kwam haar boek Het regent zonnestralen uit. Radiopresentatrice Fien Vermeulen beschrijft hoe haar leven veranderde nadat ze kanker bleek te hebben. In 2020 kreeg haar moeder dezelfde diagnose. “Ik weet hoe eenzaam zij zich nu moet voelen.”

“Ik zat in de wachtkamer, zeven jaar geleden”, vertelt Fien, terwijl ze de ene gaap na de andere probeert te onderdrukken. “Een groep artsen kwam op me aflopen. Het leek wel een boyband in V-formatie, in slow motion met wapperende witte jassen en een ernstige blik. Ze gingen zitten, haalden diep adem. Ze vertelden dat mijn hartzakje zo vol zat met vocht dat ik meteen moest worden geopereerd, ik stond op het punt een hartstilstand te krijgen. ‘En’, zeiden ze, ‘je hebt kanker’. De kwaadaardige cellen bleken al overal in het lymfesysteem van mijn bovenlichaam te zitten.”

Waarmee begon het?

“Het begon met kleine dingen. Pijn in mijn borst, hoesten, dik worden, nachtelijk zweten, jeuk aan mijn oksels. Ik was al vaak naar de huisarts gegaan, maar werd steeds weggestuurd. Op een gegeven moment zei de huisarts zelfs: ‘Mevrouw Vermeulen, ik zie in uw dossier dat u wel erg vaak langskomt in deze praktijk. We zullen het eens over uw levensstijl moeten hebben.’ Op een gegeven moment was ik er zo erg aan toe dat ik niks meer kon. Ik stond in mijn kamer in het studentenhuis waar ik woonde en kon de trap niet meer op. Een week voor de diagnose had ik nog gedacht: straks val ik hier dood neer en vinden ze me tussen alle troep en etensresten. Ik was zo moe dat ik niks meer kon opruimen. Dus ergens wist ik het wel dat er iets goed mis was.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen