Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Glennis Grace: “Die jongen zei zulke lelijke dingen dat ik echt verbijsterd was”

Premium

Glennis Grace: “Die jongen zei zulke lelijke dingen dat ik echt verbijsterd was”

Zangeres Glennis Grace (42) kwam dit jaar in het nieuws omdat ze half augustus via Instagram de identiteit van een 13-jarige jongen bekend maakte nadat hij haar racistische privéberichten had gestuurd. Haar actie kreeg zowel steun als kritiek. Wat bracht haar ertoe om dit te doen?

Glennis, wat was er precies aan de hand in augustus?

“Het is erg, maar ik ben het gewend om haatberichten in mijn inbox op Instagram of Facebook te krijgen. Maar nu zei een jongen van dertien zulke lelijke dingen dat ik echt verbijsterd was. Ik dacht dat hij wel zou schrikken als ik hem daar direct op aansprak, of dat zijn ouders een berichtje met excuses zouden sturen. Dat was niet zo, dus besloot ik zijn naam en bericht openbaar te maken op Instagram.”

Wat gebeurde er vervolgens?

De Telegraaf maakte er meteen een bericht van met de kop: ‘Glennis Grace nagelt 13-jarige jongen aan schandpaal’. Maar als míjn veertienjarige zoon zoiets zou doen, zou hij meteen een goed gesprek met mij krijgen. Veel belangrijker vond ik het om te laten zien dat dit soort racisme aan de orde van de dag is en het steeds erger wordt. Dat geldt niet alleen voor mij, ik kreeg heel veel berichten van mensen die dit herkenden.”

Volgens anderen moest je jezelf er juist voor verdedigen dat je hem zo liet zien.

“Klopt, en ik word moe van die discussie. Want het ging mij niet om de leeftijd van die jongen, ik krijg dit soort berichten ook regelmatig van dertig- of zestigjarigen, dát is het probleem.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen