Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Hugo Kennis: “Na die nare ervaring durfde ik 5 jaar lang geen relatie meer aan”

Premium

Hugo Kennis: “Na die nare ervaring durfde ik 5 jaar lang geen relatie meer aan”

Tv-kok, musicalster, winnaar van Expeditie Robinson én coach Hugo Kennis (34) is van alle markten thuis. Toch ziet hij wel overeenkomsten. “Een bord dat leeg terugkomt, is wat mij betreft hetzelfde als applaus.”

“Kom, kom, kom.” Tv-kok Hugo Kennis heeft tamme kip Leen van zijn schouder gehaald en teruggezet in het hok. De radijsjes die hij voor de foto uit de grond trok, mochten we opeten. Nou wenkt hij ons – fotograaf, stylist en interviewer – de keuken in om zijn tapenade van radijsblaadjes te laten proeven. Want dat was zijn punt: iedereen gooit die bladeren weg, maar die kun je ook eten. We zijn in de sfeervolle woning in Oostzaan, net boven Amsterdam, waar Hugo samenwoont met Sander (29), zijn verloofde. De personal trainer vroeg hem een paar weken nadat hij vorig jaar terugkeerde van zijn deelname aan Expeditie Robinson (Hugo won) ten huwelijk. Vanuit de keuken waar we nu zitten, presenteerde Hugo tijdens de coronacrisis zijn segment in het RTL4-programma 5 uur live. Hugo: “Ineens mochten er nog maar één presentator en één cameraman tegelijk in de studio zijn, dus we moesten improviseren. Sander werd ingezet als cameraman. Nul ervaring en een satelliettas op zijn rug, want het programma is live. Doodeng vond hij het: ‘Dus alles wat ik nu film komt meteen op tv?’ Ja. ‘Dus als ik een fout maak…?’ Ja.”

Ruim een jaar geleden betrok het stel dit huis. Een tuin van minstens 500 vierkante meter was de voorwaarde. Het vrije uitzicht op natuurgebied Het Twiske is een fijne bonus. Hugo groeide op in het Brabantse Veldhoven. In de tuin van zijn ouders had hij een stuk grond waarmee hij mocht doen wat hij wilde. “Ik legde er een moestuin aan. Mijn vader was makelaar en liep rond in maatpakken en ik was een beetje een boertje. Als ik thuiskwam, trok ik mijn overall en klompen aan. Ik hield er wat kippen en een geitje, dat ik van een klasgenoot had gekregen. De passie voor de natuur en eten heb ik van mijn opa geërfd. Hij was jager, onderhield de wildstand en leerde me hoe je wild moet villen.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen