Zoek binnen:

Jaap Jongbloed: “Zeker in de liefde moet het echt en volledig zijn”

Premium

Jaap Jongbloed: “Zeker in de liefde moet het echt en volledig zijn”

Jaap Jongbloed (65) is en blijft een druk baasje. Hij presenteert, lanceerde een podcast over fit ouder worden, sport fanatiek, zorgt voor zijn kleindochter én is gelukkig in de liefde. “Hoe ik Inge ontmoette? Gewoon, op Tinder.”

Jaap Jongbloed werd op 24 april 1955 geboren in Scheveningen. Hij studeerde rechten. In 1980 wordt hij verslaggever van Tros Aktua, daarna presenteert hij met Astrid Joosten het praat-programma Jongbloed & Joosten. Dan volgen ook Crime Time, Twee Vandaag en Vermist. Vanaf 2008 presenteert hij Het mooiste meisje van de klas, een van NPO’s succesnummers. Daarnaast is hij het gezicht van Opgelicht?!. Samen met journalist Wies Verbeek maakt hij sinds enkele maanden de podcast Jong Bloed, over gezond oud worden. Jaap Jongbloed woont in Amsterdam samen met Inge Baken en heeft uit een vorig huwelijk drie kinderen: dochter Amber (30), zoon Kim (28) en dochter Berber (23). Hij heeft een kleindochter: Nova (6).

Jongbloed mag dan inmiddels 65 zijn, er zit geen grammetje te veel aan zijn gespierde lijf. Onder zijn T-shirt tekent zich een sixpack af en zijn opmerkelijk lichtblauwe ogen fonkelen enthousiast in zijn bruine gezicht als hij vertelt over de podcast die hij maakt met voormalig Libelle-redacteur en journalist Wies Verbeek. In Jong bloed praten ze samen met deskundigen over hoe je zo fit en gezond mogelijk oud kunt worden, gaan ze op zoek naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en hoe je die kunt vertalen naar het alledaagse leven. Een kolfje naar zijn hand, want Jongbloed is een fanatiek sporter en doet er alles aan om in topvorm te blijven.

Met een Libelle-account kun je gratis 3 Premium-artikelen per maand lezen.

Een gratis account maak je binnen 1 minuut aan

of inloggen

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN

Dit is een Premium-artikel.
Met een Libelle-account kun je 3 gratis Premium-artikelen per maand lezen

of INLOGGEN