Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Janine Abbring: “Ik heb last van extreme onzekerheid”

Premium

Janine Abbring: “Ik heb last van extreme onzekerheid”

Ze zegt niet per se een heel goede luisteraar te zijn. En haar basisinstelling is dat mensen niet op haar zitten te wachten. Toch is Janine Abbring (43) er helemaal klaar voor om vanaf volgende week voor het derde jaar op rij het avondvullende Zomergasten te presenteren.

“Hee, hallo!” Daar komt Janine Abbring aangelopen, net zo hartelijk als ze op tv bij Zomergasten overkomt. Aan haar voeten hondje Tess, ras onbekend. Het is een zonnige dag, we hebben afgesproken bij een strandtent. “Vind je het goed als we eerst een stuk over het strand lopen?”, vraagt ze. “Dan kan Tess even uitrazen voor het interview.” Ze beent het strand op, Tess sprint enthousiast naar de branding als haar halsband afgaat, maar komt braaf weer terug als Janine roept. “Ik train haar met plakjes biologische kipfilet. Dat vindt David, mijn vriend, belachelijk; we zijn allebei vegetariër, dus waarom zou je voor je hond wél vlees kopen, zegt hij, en dan ook nog eens zo duur? Maar je weet nooit wat voor troep er in die hondenkoekjes zit, nu weet ik in ieder geval dat het een beetje verantwoord is.”

“Je kwetsbaarheid tonen is helemaal niet verkeerd”

Binnenkort presenteer je voor de derde keer Zomergasten. Ben je in die intensieve periode nog te bereiken voor je vriend?
“David is mijn baken voor wie ik kook en met wie ik op de bank hang, dus ik denk het wel. En in plaats van de hele dag de hort op te zijn, ben ik die zes weken lekker thuis aan het werk. Wél met mijn hoofd in iemand anders’ hoofd, dat wel. Maar ik ben bang dat hij me vaak zo ervaart, werk is een substantieel onderdeel van mijn leven. Voor hem minder. Ik heb in een interview weleens gezegd dat het zijn grootste ambitie is om veel vrije tijd te hebben, daar werd hij door zijn vrienden vervolgens erg mee gepest, haha. Maar ik heb nooit naar een tweede carrièretijger gezocht, ik heb liever een man die werk minder belangrijk vindt, maar wel erg van dieren houdt, net als ik, dan iemand die tonnen verdient op de Zuidas en dan zegt: ‘Die stinkende hond komt mijn auto niet in.’”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen