Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Jeroen van der Boom: “Ik ben een jaar bezig om goed te leren interviewen”

Premium

Jeroen van der Boom: “Ik ben een jaar bezig om goed te leren interviewen”

Iets toevoegen, dát wilde zanger en presentator Jeroen van der Boom (47). Voor het nieuwe tv-programma Hoge bomen vond hij zichzelf opnieuw uit. “Als ik Louis van Gaal toezing, schuurt dat aan alle kanten.”

Het is eind maart en net als de meeste Nederlanders is Jeroen van der Boom veel thuis. Al zijn optredens voor de komende maanden zijn afgezegd door de coronacrisis, vertelt hij aan de telefoon – live afspreken is nu niet mogelijk. “Niet alleen mijn eigen optredens gaan niet door. Van de 5 shows Holland zingt Hazes, waarvan ik muzikaal leider, presentator en zanger ben, moesten we er 2 cancelen. Gelukkig bestaat mijn carrière uit meer dan optreden, dus ik kan het wel hebben. Ik heb een online bedrijf en doe werk achter de schermen. Maar voor veel mensen met wie ik regelmatig werk, zoals de toeleveranciers van licht en geluid, de dames van de make-up, vind ik het vreselijk.

Artiesten zijn vaak geneigd in hun eigen straatje te praten: kijk eens hoe erg dit is voor mij… Maar dit raakt iedereen in de muziek- en entertainmentindustrie. Natuurlijk moeten we met z’n allen gehoor geven aan wat de overheid ons oplegt, maar het is wel zuur. Corona houdt me enorm bezig. Het raakt me dat er ook jonge mensen heel ziek door zijn. Ik heb moeite met mensen die de regels aan hun laars lappen, die in groepen naar buiten gaan, zo van: ik krijg toch wel corona. We moeten nu niet alleen aan onszelf denken, maar rekening houden met anderen. Mijn ouders die boven de 70 zijn, zie ik nu ook al een tijdje niet.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen