Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Premium

Jörgen Raymann: “Het leven lacht me toe en ik lach keihard terug”

Er was een tijd dat succes hem deed vergeten waar het leven werkelijk om draait. Tegenwoordig is Jörgen Raymann (53) een stuk bescheidener, maar niet minder goedlachs. “Die moeilijke periode heeft me nederig en bescheiden gemaakt.”

We spreken Jörgen Raymann op een prachtig landgoed in Almere in Waterkasteel de Kemphaan, dat uitkijkt over een meer. Aan de overkant woont hij. Nog even, want de villa met tropisch zwembad en gym van 613 vierkante meter staat te koop. Nu zijn dochters Melody (26) en Jahlisa (22) op zichzelf wonen, verhuizen hij en zijn vrouw Sheila naar een appartement, ook in Almere. “Natuurlijk, Almere is geweldig! Wist je dat Almere 45 kilometer kuststrook heeft? We gaan binnenkort aan het water wonen. Heerlijk.”

En dat is niet het enige waarop de goedlachse Raymann zich verheugt. Vanaf 8 maart speelt hij 3 dagen per week in de musical Hello, Dolly!. Jörgen, die tot nu toe alleen in zijn eigen cabaretshows zong en met liedjes als de Bananenbootsong en Telkens weer optreedt voor de leden van een pensioenfonds, staat nu naast niemand minder dan Simone Kleinsma. “Dat voelt als een zaterdagamateur die voor Ajax 1 wordt gevraagd.”

Spelen in een musical stond al lang hoog op zijn verlanglijstje. Hij is gek op het genre. “Dat potsierlijke, dat meeslepende, die grote decors. Fantastisch! Les Misérables is mijn favoriet, Mamma Mia heb ik meerdere keren gezien, Tarzan een keer of 4. Met de kinderen ja, het hele gezin is musicalfan en iedereen zou wel in een musical willen spelen. Ik maak die droom namens ons allen waar.” Vrolijk: “Gelukkig hoef ik niet al te veel ingewikkelde liedjes te zingen. Mijn zangcoach zegt dat ik het kan.” Hello, Dolly! vertelt het verhaal over relatiebemiddelaar Dolly, die voor een klant de opdracht krijgt om een vrouw te zoeken, maar besluit om de selfmade miljonair die ze voor ogen heeft, voor zichzelf te winnen. Raymann vertolkt deze rijkaard, Horcus ten Gelder genaamd, samen met Paul de Leeuw. “Vanwege onze waanzinnig drukke agenda’s wisselen we elkaar af”, verklaart hij.

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen