Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kim-Lian van der Meij: “Door tarotkaarten kan ik mijn angst voor de onzekere toekomst loslaten”

Premium

Kim-Lian van der Meij: “Door tarotkaarten kan ik mijn angst voor de onzekere toekomst loslaten”

Voor iemand die nooit stilzit, is leven op het Zweedse eiland Gotland een geschenk. Zangeres en tv-presentator Kim-Lian van der Meij (39) woont er sinds 2 jaar met haar man en hun 3 kinderen. “Nederland is voor mij hectiek en carrière, Zweden is rust en qualitytime met mijn gezin. Ik vind het fijn, die balans zo.”

“Wacht héél even,” onderbreekt Kim-Lian van der Meij het telefoongesprek, “mijn man wil iets vragen.” Op de achtergrond: “Of we zo gaan wandelen? Ja, ik ga mee!” Eigenlijk zou de SBS6-presentatrice tijdelijk in Nederland zijn voor de promotie van het 2e seizoen van tv-programma Thank you 4 the music en haar nieuwste single Dansen in het moeras, maar het coronavirus doorkruiste dat plan. De omroep besloot om het eerste seizoen te herhalen en het nieuwe seizoen te verplaatsen naar het najaar. Ook de geplande optredens met haar band zijn nu niet mogelijk. Dus is Kim-Lian bij haar gezin in Zweden en heeft ze alle tijd om straks met haar kinderen en man Daniel en de honden door de natuur te struinen op Gotland, het eiland waar ze wonen.

Zit je er fijn bij daar?
“Zeker. Het is hier prachtig. Ons huis is omringd door bos en een kilometer verderop is de zee. We hebben veel vrijheid. Gotland is 4 keer zo klein als Nederland, maar je komt weinig mensen tegen. Je kunt hier gemakkelijk anderhalve meter afstand houden. Een groot deel van de Zweden woont behoorlijk geïsoleerd in de natuur. Dat is misschien wel een reden waarom de regering minder strenge coronamaatregelen hanteert dan andere Europese landen. Daarbij hoef je de Zweedse burger maar één keer te zeggen dat hij vaker zijn handen moet wassen en thuis moet blijven als hij verkouden is en hij doet dat.”

De Zweed is braaf?
“Gehoorzaam zou ik zeggen, gereserveerder ook. Dat is een groot verschil met Nederlanders. Wij zeggen meteen wat we denken en vinden, en zijn nogal sarcastisch. Ik had dat pas door toen ik hier net woonde en merkte dat mijn sarcasme niet echt aansloeg. Of ze snappen mijn Hollandse grapjes niet, dat kan ook, haha. Er vielen weleens lange stiltes.”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen