Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Leonie ter Braak: “Verhuizen uit een vertrouwde omgeving heb ik totaal onderschat”

Premium

Leonie ter Braak: “Verhuizen uit een vertrouwde omgeving heb ik totaal onderschat”

In het tv-programma Kinderen kopen een huis gaat Leonie ter Braak (40) met kinderen op huizenjacht. De presentatrice is zelf ook net verhuisd: “Ik heb onderschat hoe pittig het is om in coronatijd ergens anders te gaan wonen.”

Het is maandagochtend en we videobellen met een opgewekte Leonie ter Braak. Met een knot op haar hoofd loopt ze door haar huiskamer heen en weer. Trots geeft ze een tour door het huis, waar ze pas een paar maanden woont met haar man Floris en hun zoons James (7) en Valentijn (5).

“We hebben dit voormalige koetshuis compleet verbouwd. Mijn man is binnenhuisarchitect, dus hij heeft daar veel ervaring mee. Wat smaak betreft liggen we gelukkig dicht bij elkaar, alleen is hij van design en ik meer van de kringloop. Waar hij houdt van strak en modern, kies ik meer voor het landelijke. We maakten allebei moodboards op Pinterest, en dit is het compromis: een mix van modern en klassiek. Dan krijg je een houten keuken met een granito blad, bijvoorbeeld!”

In het tv-programma Kinderen kopen een huis zijn het de kinderen die op huizenjacht gaan.

“Klopt! Vaak willen ouders graag verhuizen en zetten de kinderen hun hakken in het zand. Daarom hebben we in dit programma de rollen omgedraaid en mogen de kinderen op huizenjacht. Samen met een makelaar bepalen zij waar ze uiteindelijk gaan wonen. De ouders geven het dus helemaal uit handen. Dat is natuurlijk superspannend, maar het blijkt in de praktijk best goed te werken. De ouders hebben drie dagen de tijd om de koop te ontbinden. Of dat ook gebeurt, kun je straks zelf op televisie bekijken.”

Hadden jullie kinderen ook inspraak bij de verhuizing?

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen