Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Mary Borsato: “Hartstikke arm was ik, maar dat hoefde niemand te weten”

Premium

Mary Borsato: “Hartstikke arm was ik, maar dat hoefde niemand te weten”

Mary Borsato (75) runt al 42 jaar bruidsmodewinkel De Witte Markies in Alkmaar. Ze is moeder van Marco Borsato, Amando en Sylvana. 

Ze is inmiddels 75 en nog altijd staat ze 6 dagen per week in De Witte Markies – al 42 jaar haar bruidsmodewinkel in hartje Alkmaar. Samen met dochter Sylvana en verkoopsters Sonja en Miranda die er ook al een eeuwigheid werken, verkoopt Mary Borsato alle mogelijke trouwjurken aan alle mogelijke type bruiden. Dat ze de bruidsmode inrolde, was toevallig.

“Ik maakte mijn jurk van een keukengordijn”

Mary: “Ik kocht een Mexicaanse blouse met van die linten bij een winkeltje hier in Alkmaar. Dat was helemaal mijn stijl. Ik raakte in gesprek met de eigenares en ze vroeg me of ik haar niet af en toe kon helpen in de winkel. Ik ben gekomen en nooit meer weggegaan. We lieten in Mexico ook van die lange romantische jurken maken, daar kwamen bruiden op af. Dat liep zo goed dat ik ook bruidsmode ben gaan ontwerpen. Mijn moeder was coupeuse, naaien kon ik al, en ook dat ontwerpen ging vanzelf. Ik zíe gewoon wat je kunt maken van een lapje stof. Ik naaide ook alles voor mijn 3 kinderen. Kreeg ik een rode jas van iemand, dan maakte ik van de binnenkant van de stof knickerbockertjes met bijpassende hesjes. Kocht ik er bij Zeeman een truitje van 2 gulden bij en dan had ik weer beeldschone kledingsetjes.

Voor de 25-jarige bruiloft van mijn ouders maakte ik een jurk van een keukengordijn – meid, je wilt niet weten hoe beeldig ik eruit zag. Hartstikke arm was ik toen, maar dat hoefde niemand te weten, zelfs mijn eigen moeder niet. Ik was 23 en net gescheiden; mijn man was een Italiaanse muzikant. Een lieve man hoor, maar hij had totaal geen verstand van geld. Er is een tijd geweest dat ik elke morgen opstond met de gedachte: hoe geef ik mijn kinderen vandaag te eten?”

Verder

lezen?

Dit is een Premium-artikel. In Libelle Premium vind je onze beste artikelen en video’s. Probeer nu 2 weken gratis!

€2,99

per maand

of Inloggen